Symposiumverslagen van 2011 tot heden

 

Symposium 11 februari 2020 ‘De toekomst van voedselveiligheid’

Op dinsdag 11 februari 2020 vond ons jaarlijks symposium plaats. Experts op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en voedselkwaliteit bespraken hoe zij de zaken aanpakken op het gebied van voedselveiligheid en -kwaliteit. Hieronder kunt u de samenvatting en presentatie van iedere spreker downloaden door op de link te klikken.

Voedselgerelateerde infectieziekten, bestaan ze nog?
Dr. Ingrid Friesema (Epidemioloog, Epidemiologie en surveillance van infectieziekten Clb-RIVM)

Microbiologische methoden in het laboratorium
Ing. Suzanne Arts-van den Hoven (Senior analist MB-BC, NutriControl)

De potentie van Whole Genome Sequencing (WGS)
Dr. Menno van der Voort (Onderzoeker, Wageningen Food Safety Research)

Microbiologische omgevingsmonsters: hoe, wanneer en waarom?
Sandra Roesink-Smale, MSc (Team Leader Special Project Lab – Project Leader Food Safety, Eurofins)

Nieuws uit het Nationale en Internationale Normalisatie (Net)Werk
Drs. Arnold Dijkstra (Principal Microbiology, CSK food enrichment)

Meerwaarde van private kwaliteitssystemen in relatie tot risicogericht toezicht NVWA
Hans van der A, BSc (Coördinerend/Specialistisch Adviseur, NVWA)

Symposium 26 februari 2019 ‘Wat kunnen Nederlanders leren van de Belgen?’

Belgische experts op het gebied van hygiëne, voedselveiligheid en voedselkwaliteit bespraken hoe zij de zaken aanpakken op het gebied van voedselveiligheid en -kwaliteit.

Wilt u de presentaties bekijken? Op een uitzondering na kan dat bij alle sprekers. Klik op de link om de pdf te downloaden. Wilt u meer informatie over het onderwerp van Frank Devlieghere? Dan kunt u het beste contact met hem opnemen. U kunt ons mailen voor het e-mailadres.

Controle van humane pathogenen in groenten en fruit – Prof. dr. ir. Mieke Uyttendaele, hoogleraar bij Laboratorium voor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering, Universiteit Gent/ Food2Know

Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen: borging van de houdbaarheidstermijn – Dr. ir. An Vermeulen, Co-directeur van het dienstverleningslaboratorium Universiteit Gent

Risico-evaluatie door het wetenschappelijk comité van het FAVV – Dr. Lieve Herman, afdelingshoofd Technologie en Voeding (T&V) bij Instituut voor Landbouw, Visserij en Voedingsonderzoek (ILVO)

Schimmels als bederforganismen van levensmiddelen: hoe ga je er mee om? – Prof. dr. ir. Frank Devlieghere, hoogleraar bij Laboratorium voor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering, Universiteit Gent/Food2Know

Trendwatching van microbiologische analyseresultaten in de agrovoedingsketen – Dr. ir. Koen De Reu, Groepsleider Microbiologische Voedselveiligheid bij Instituut voor Landbouw, Visserij en Voedingsonderzoek (ILVO)

Weer wat geleerd?! – Ir. Enne de Boer, Levensmiddelenmicrobioloog bij FiMM

Presentaties oudere symposia

Sommige van onderstaande syllabi zijn onvolledig vanwege het niet openbaar mogen maken van (onderzoeks)gegevens.

Nieuwe normen in het lab (25 januari 2018)

Wat doet dat micro-organisme daar? (11 juni 2015)

Veilig voedsel: gemiste kansen of mission impossible? (3 april 2014)

Methoden in de levensmiddelenmicrobiologie (13 oktober 2011)